2 – Битката за Матадор   Leave a comment

Отваряйки портала Лостет и Емрила се озоваха в една зала без никакъв изход. Неутралните гасении ги наричаха. Бяха се събрали. Най-големите приятели и любовници. Амазонката Станила с невероятния си лък; гладиаторът Бранли, чието острие беше невидимо за очите на хората; викинга Торстен, и други: лудия Тринкс, магът крадец Тарнил, джуджето Литхен, великана Дзаст, и разбира се Теодал Астанче, русокос с една дълга тояга от която излизаха две балансирани остриета от двете страни. Теодал беше най-добрия приятел на Лостет и беше един от най-балансираните войни. Когато преди 4000 години Теодал беше срещнал на арените Лостет битката за Ентилския трон беше поделена. Лостет успя да пробие Теодал, но и двамата се приклещиха с оръжията, които от напрежение се счупиха. Двамата се почнаха с ръце, но тогава боговете спряха турнира и казаха че и двамата заслужават Ентилския престол. Сред жените тогава Орнекеската преливаща Енрула беше поделила победата с Емрила в битка за магическото изкуство. Теодал беше харесал Енрула и двамата се обичаха нечовешки. Енрула почти навсякъде следваше Теодал. Докато Лостет беше спечелен от Емрила.  Но имаше и други поне 15, които Лостет не помнеше или не познаваше. Въпреки това всички си кимнаха един на друг. Макар и заклети индивидуалисти, Ентилите работеха заедно за трите Престила съдържащи световете

Около тях се оформиха портали откъдето излязоха чудовищните Глаи. Огромни черни сенки със закривени мечове и блестящи бичове. Тогава перфектно обучените, войни излязоха и цялата сила се сля в едно. Ентилите запяха бойна древна песен:

Ои термано каста мия торес

Са чи мора санто олтерес

Гаримота стакле фия лорес

Таи мора глинтес френтерес

И така битката започна. Въпреки че бяха повече Глаи се объркаха. Виждаха един силен и обединен противник. Глаи бяха хаотични и се бутеха неуверени. Тогава загина първия Глаи. Един висок сенчест с очертания на мъж беше посечен от Теодал. Тялото му се разпадна и цялата есенция отиде в Теодал. Теодал извика и замалко да падне. Тогава Ентилите разбраха. Когато убиеш Глаи поемаш неговата сила. Битката се оформи и започнаха да загиват Ентили и Глаи. Все пак Теодал и Лостет набираха сила а заедно с тях и Тарнил, Джонст и Предриг. Стрелците Торщан и Годфри сипеха смърт сред Глаи. Някои новаци се прославиха, но други паднаха. Мъже, които Лостет беше обикнал и които наскоро се бяха присъединили към Ентилите: магът Джонако, крунеида Тарсест, елфата Микела. Въпреки че Ентили бяха набрали сила Глаи се бяха оформили като острие. Бяха останали около двадесет и пет Ентила срещу тридесетина Глаи. Ентилите защитаваха душите и телата на падналите си другари. Тогава Лостет изрева и скочи напред. От гърдите му се изригна мощен взрив и парчета енергия обкръжиха всички Глаи. Тогава Лостет изригна още повече. Ентилите запяха в сила и тогава Глаи започнаха да пищят. Всички Глаи изведнъж добиха човешки очертания. Мнозина рухнаха на земята изглеждащи напълно хора. Голи хора мъже и жени. Ниските Глаи бяха маймуноподобните ниски круениди.

Лостет падна на земята. Тогава Емрила отиде до него. Лостет беше мъртъв. Есенцията му тъкмо излизаше от него, когато се чу вик и тялото на Лостет се понесе над земята и изчезна в блясък. Есенциите на падналите Ентили и телата на другите Ентили изчезнаха и те. Мигове след това се появиха. Първо Тарнил, после Джонст и Предриг и накрая Лостет. Смъртно ранения Теодал усети как раните му се регенерират.

Боговете дадоха живот на Ентилите. Мнозина от Глаите вече Ентили се усетиха и паднаха на колене. Битката беше равна с жертви сред всички. Сред Глаите Лостет видя познато лице. Изчезналия преди 6 хилядолетия Шемерин. Теодал и Лостет убили най-много Ентили усетиха как есенциите, но не и знанията на мъртвите Глаи ги напускат. Глаи станаха като Ентили, но не и Ентили. Мнозина знаещи зверствата, които са извършвали рухваха на земята и плачеха за пощада.

Теодал водещ Ентилите излезе напред:

–         Братя, вие сте били пленени от една зла сила. Остава ни само едно. Нека всички заедно спрем Камъните на Мрака.

Бившите Глаи се нарекоха Ентили. Те не бяха точно Ентили, но бяха  силни с опита си на друговерци. Шемерин излезе напред. Очерта с един малък скиптър и изникна магическа картина пред Ентилите.

–         Тук – посочи едно звездно покритие, Шемерин – ще са Камъните на Мрака. Между трите галактики на Матадор, които по нашите изчисления са огромни има малък кръг. Камъните на Мрака са се появили между дупките на Рихтер. Камъните на Мрака са извращение на злото. Те извращават и разрушават световете. Аргусите са били техни следовници, но това, което направихте вие с тях Лостет и Емрила говори за развитие на отношенията. Камъните на Мрака са друга… как да го кажа… инсценировка.

Лостет вдигна вежда. Някои се позакашляха. Ентилите имаха чувство за хумор.

–         Добре де, друга алтернатива. – поизчерви се Шемерин. – Някои предпочитат да останат извратени и злобни докато социумите се извратят и саморазрушат. Днес войната е повече социологическа както знаеш Теодале и ти Лостет. Затова за да разрушим гнета който Камъните налагат над 3 галактически стректора съдържащи планетите на Матадор, трябва да ударим и не просто да изпратим Камъните на Мрака ами да ги унищожим вовеки. За да победим 5-те Камъка трябва да нападнем заедно. Има 5 камъка, които бълват изчадия. Днес нанесохме сериозен удар. Вече нямат Глаи, но изпращат отровни светкавици и газови изпарения, които разяждат самата галактика. Да вървим, братя! – извика Шемерин.

Ентилите извикаха и се събраха и в силата си отвориха портал.

***

И така всичките Ентили със спасените си братя и сестри, както говореше пророчеството се изправиха срещу 5-те огромни Камъни на мрака. Ума, който бълваше насекомоподобни демонични извращения, които или покваряваха или унищожаваха. Битката която щеше да влезне в аналите на историята на Матадор.

Advertisements

Posted януари 31, 2011 by elan morin tedronai

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: