Сага за Драконовите Ездачи   Leave a comment

тази сага е по мой свят и по мой правила. светът се казва Салот и общо взето е много толкинов свят. като при Пръстена континента е подреден доста праволинейно – има градове на елфи и полуелфи, градове на джуджета и гноми, градове на хора и халфлинги и градове на гоблини и орки. картата също я направих на HoMM3 Map Editor, но за момента съм доволен.

Салот

Салот е разноцветен цвят. има градове на елфи (по-средата горе), полуелфи (дясно горе), джуджета (долу дясно), гоблини и орки (по средата долу) и хора и полуръстове (долу ляво). в планините и вулканите горе в дясно живеят драконите, както има и драконови утопии долу в планините при джуджетата, както и дракони при елфите и полуелефите. драконите са почти на всякъде включително има и дракони в езерата а и на малката планета има морски дракони. общо взето континента обхваща цялата планета и е гъсто населен. един от тези Castle-и на картата съдържа около 100,000 души, докато едно градче е около 1000-5000 жители. светът е гъсто урбанизиран и се развива във време което може да се определи като малко преди Индустриалната Революция. има даже вестници, пишещи машини и печатни преси, телеграфи и даже железопътни линии и механични самолети. това не е развитие в застой, но вселената е интересна, защото допълва това, което липсва на много светове. светът прилича малко на Драконова Утопия и Тъмните Му Материали на Филип Пулман. магичното в сетинга води света. магията и духовността. което е хубаво за този сетинг.

Историята

историята е следната. преди 50 години в крайна сметка бил установен мир между расите на хората елфите и джуджетата. най-накрая благодарение на Ордена на Кръвта сред духовниците бил установен мир. впоследствие 30 години след относителен мир обаче се появяват предатели сред магьосниците и рицарите на Кръвта, които започват да се наричат Ордена на Черната Ръка. въпреки че са малко, те се опитват да инстигират война между расите и мнозина Рицари на Кръвта са избити или прогонени а Вречената Кула (Castle-а по средата) и Пръстена на Мага – магьосническата гилдия (Confluxa до него) са полу-разрушени. в крайна сметка се появяват нови герои и нови драконови ездачи, които се изправят срещу злодеите и надвисналата демонска заплаха. настоящата история започва там откъдето Ордена е разбит и малцина рицари си търсят щастието като приключенци.

Как започна всичко

сагата започна още преди 8 години, когато написах разказ като 16 годишен наречен Нови Срещи за срещата между рицар и дракон. постепенно реших да разкрася героите и света и в крайна сметка след по моему успешно продължение реших да довърша започнатата трета част и с това и цялата сага. може да изглежда малко тъпо, но все пак решението е мое. та този разказ е публикуван в сборника Звяр Незнаен и е мой. аз нося права по него след като сборника отдавна е изчерпан като количество и аз решавам дали да го публикувам тук. тъй като блога ми е основен двигател на фентъзи кариерата ми реших да го публикувам и вие да прецените дали си заслужава. по моему разказите са повече от добри и са едно много интересно творение. сетингът е изключително приличен и може много да се пише още по него. но сега-засега историята е приключила и не знам как ще стигна до бъдещо продължение. но… времето ще покаже. сега засега ви пожелавам приятно четене.

Съдържание:

Глава 1: Нови Срещи

Глава 2: Приятели и Врагове

Глава 3 : Битката за Салот

Реклами

Posted юли 10, 2010 by elan morin tedronai

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: